Bilgisayar kullanımı ve internetin yaygınlaşması bilişim suçları kavramını da ortaya çıkarmıştır. Bilgisayar üzerinden yapılan dolandırıcılık, şantaj, sistemleri engelleme, özel bilgileri paylaşma gibi birçok suçun, yasada tanımlanarak cezalandırılması birkaç yıllık bir geçmişle başlamıştır. TCK 243. ve 245. maddelerinde düzenlenen bilişim suçları, halen kanun açıkları olan suçlar grubundadır. Ankara bilişim avukatı olarak, bilişim hukukuna ilişkin davaları uzman kadromuz ile takip etmekteyiz.
Sistemleri engelleme, bozma, erişilmez kılma, verilerle oynama, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, yasak programlar, bilişim sistemlerine girme gibi durumlar siber suçlar (bilişim suçları) kapsamına girmektedir. Bilişim suçları, siber suçlar kapsamında değerlendirilmektedir. Sisteme bazen bilinçli bazen de bilinçsiz olarak müdahale eden ve hacker olarak adlandırılan kişiler, zarar verici işlemler yaptıklarında bu suçtan ceza alırlar.
Ankara bilişim avukatı, bilişim araçlarıyla işlenmiş olan suçlarla karşı karşıya kalan insanlara, bu suç tipine karışan faillere hukuki yardım sağlar. Bilişim avukatı aynı zamanda teknolojinin gelişmesiyle bu mecraya taşınmış olan özel hukuk ilişkilerinden doğan uyuşmazlıkların çözümünde de taraflara yardımcı olur.
Ofisimizde bilişim hukukuna ilişkin davalar konusunda uzman avukatlar ve danışman kadromuz aracılığı ile çözüme kavuşturmaktayız. Ankara bilişim avukatı olarak yukarıda sayılan suç tipleri ile karşılaşmanız durumunda hukuki yardımda bulunmaktayız. Konu hakkındaki güncel gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Avukata Sor